Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Csúcs-Vill Blog

Megnyitottuk Palincs játék webáruházunkat

Megnyitottuk Palincs játék webáruházunkat

Tavaly szeptemberében megnyitottuk Palincs játék webáruházunkat és boltunkat. Szentes legszebb utcájában megtaláltok bennünket. Internetes elérhetőségünk: www.palincsjatek.hu .
Sollux Lighting-  Az univerzalitás a modern stílus jegyében

Sollux Lighting- Az univerzalitás a modern stílus jegyében

A Sollux márka innovatív alkotói letisztult és innovatív lámpatesteket álmodtak meg, melyeket nagy tapasztalattal rendelkező lengyel kézművesekkel együttműködve készítenek, akik a legapróbb elemeket is hihetetlen gondossággal és szorgalommal készítik. A nagy szenvedéllyel és elkötelezettséggel végzett kézi megmunkálásnak köszönhetően a gyártott lámpák a kiváló minőségű termékek az igényes vásárlók számára. Kifinomult elegancia elérhető áron!

Az ArtDeco első 100 éve

Az ArtDeco első 100 éve

Art Deco – Az elegancia és a formák szerelmeseinek 
Mesés elegancia és modern stílus egyenesen az 1920-as évekből!

A világítás minden belső tér kulcseleme. Megteremti a hangulatot, így kiválasztását nem lehet a véletlenre bízni. Az egyik legvonzóbb stílus, mely a lámpatervezést ihlette, az Art Deco. Az Art Deco luxus hatású, sokszínű világításai eredeti, néha futurisztikus, néha klasszikus formákkal készülnek. 

Mesés gyerekszobák

Mesés gyerekszobák

 Pasztellszínű gyerekszobával kezdődik, majd jön a hercegnős és kalózos tematikájú berendezés. A kamaszok titokzatos világában jól megférnek a ledfűzérek, a ledszalagok és különböző dizájn lámpák. Lakóhelyünk tereinek megvilágítása mindig körültekintő előrelátást és tervezést igényel. Így van ez gyermekeink életterénél is. Az előrelátók olyan lámpát választanak, ami a gyermek fejlődését végig kíséri. Azonban más megvilágítású egy bébi szobája és más fényerősség szükséges egy kisiskolásnak.
Egyszerű lakberendezés - Innováció és elegancia a BPS lámpákkal

Egyszerű lakberendezés - Innováció és elegancia a BPS lámpákkal

Szállodába, étterembe, vagy saját környezetedbe keresel igényes világítást? Szeretnéd kicsit feldobni a már megszokott designt? Ez esetben bátran ajánljuk figyelmedbe a BPS különleges lámpáit és lámpacsaládjait, melyek gondos tervezéssel, minőségi alapanyagokból készülnek.

Egyszerű lakberendezés - Teremts színt a lámpáiddal!

Egyszerű lakberendezés - Teremts színt a lámpáiddal!

Ideje változtatni! Hozzuk meg időnként ezt a döntést hol tudatosan, hol a dolgok csak úgy egyszerűen megtörténnek. Változunk, változtatunk. Igaz ez az otthonunkra, az autónkra, az életünkre. Hiszen a változásnak az eredménye valami még jobb lehet.
Szerencsére nem kell ahhoz lakberendezőnek lenni, hogy otthonunkat olyanná varázsoljuk, amelyben jól érezzük magunkat. Tükrözi a stílusunkat, a hangulatunkat, érzéseinket. A Bps lámpái inspirálnak, így könnyebb a döntés.

 

Ismerd meg a Severin és a Bestron konyhai kisgépeit!

Ismerd meg a Severin és a Bestron konyhai kisgépeit!

Kiváló német minőség, kellemes holland design –

A megbízhatóság, a minőség és az esztétika egyaránt fontosak számodra a mindennapok során? Szeretnéd megkönnyíteni nemcsak a főzéssel-sütéssel töltött perceid, de az ételkészítés utáni takarítást is? Nézz szét a 60 éves múltra visszatekintő, minőségi Severin termékek, és a magával ragadó Bestron termékei között. Ígérjük, nem fogsz csalódni!

 

Kenyérsütés otthon

Kenyérsütés otthon

Az otthoni kenyérsütés manapság újra a reneszánszát éli. Ilyen-olyan okokból sokan elővették nagyanyó receptes füzetét és a foltos, itt-ott tépett lapokon lévő girbe-gurba írásokból,  sok család konyhájában csodák születtek.

 

Sínrendszeres lámpamegoldások

Sínrendszeres lámpamegoldások

A belső terek kialakításánál számos szempontot kell figyelembe venni. Ezek közül az egyik legfontosabb a világítás megtervezése.
Igen ám, de a lámpák elhelyezéséhez a falak vésése, fúrása faragása elengedhetetlen. Vagy mégsem?  A sínrendszeres lámpák sok feladattól megkímélnek bennünket, emellett pedig számos előnyével és praktikus megoldásaival megkönnyítik a dolgunkat.

 
Mozaik lámpások Törökországból

Mozaik lámpások Törökországból

Ugye még ismerősek ezek a minták,  ezek a színek. Néhány éve sokunkat odaragasztott a tévé képernyő elé a török sorozat.  Ha nem is kísérted végig a történet szövevényes szálait, de biztos vagyok benne, hogy téged is levett a lábadról a csodálatos ruhák, ékszerek látványa. Bizony rácsodálkoztunk az oszmán kultúra berendezési tárgyaira is.

 

A Tiffany lámpák titka

A Tiffany lámpák titka

Az ART DECO művészi, finom vonalai és az INDUSTRIAL ipari megoldásai mellett még mindig hódít a régi!
Így nem meglepő, hogy manapság is nagy népszerűségnek örvend a több, mint 100 éves -káprázatos, dekoratív Tiffany lámpa!

De mi rejlik a Tiffany titok mögött,

miért is ilyen töretlen a népszerűsége?

 

Kelvinek és Lumenek  - avagy: Melyik izzót válasszam?

Kelvinek és Lumenek - avagy: Melyik izzót válasszam?

Mit jelent a Kelvin fok?

Nem is olyan régen még ,,csak,, villanykörtét vettünk, kerestük a megfelelő foglalatot és teljesítményt. Ma már a fényforrások színhőmérsékletét is kiválaszthatjuk, erre szolgál a Kelvin (K) fok.

Vagyis a Kelvin fok az a színhőmérséklet, amely a színérzetet adja, ezáltal pedig a helyiség hangulatát. Meleg fehér, vagy hideg fehér - ahogy emelkedik a Kelvin fok, az izzók színe úgy kékül.

Nézzük most a színhőmérséklet szerinti csoportosítást.

2700 – 3000 K   Meleg fehér szín, a hagyományos ,,villanykörték,, körülbelül ilyen színhőmérséklettel rendelkeznek. Általános világításhoz, nappaliba, hálószobába ajánlott

4000 – 5000 K   Fehér – semleges szín. Hideg fehér fényét inkább fürdőszobába, konyhába ajánljuk. Természetesen ez is ízlés kérdése, hiszen aki a nappaliba, vagy előszobába is ezt a hőfokot részesíti előnyben, bátran válassza ezt a Kelvin számot

6000 K felett      Iroda, üzletek, kiállítótermek megvilágításához ajánlott, viszont érdemes kipróbálni előtte. Funkcionális világítás gyanánt a hideg fehér szín rendkívül praktikus, viszont hosszú távon bántó és zavaró lehet.


Mit jelent a Lumen?

A Lumen, (lm) a fényáram mértékegysége. A ,,villanykörték,, azaz a hagyományos izzók világában egyszerűbb volt megítélni a teljesítményük alapján a fényforrásokat. Kaphattunk 20-100 W-ig teljesítő izzókat. Az újabb, korszerűbb fényforrások más arányban sugározzák a fényt, így a kisugárzott fény mennyisége alapján lehet őket megkülönböztetni.

A lenti táblázatban látható, hogy egyes Lumen szám, milyen teljesítménynek felel meg. Ez természetesen megközelítő, tájékoztató adat, hiszen a gyártók különbözőek, és az izzók kialakítása és felhasználása is más. Minden izzónál más a fény iránya is, különböző elosztásban helyezkedik el a lámpatesten belül is. Különösen csalóka eredményt érünk el akkor, ha például az izzót oldalról kell behelyeznünk a foglalatba. (Pl. fali lámpák, fürdőszobai lámpák)

Változik továbbá a technológia és az energiatakarékos kialakítás fejlődésével is évről-évre. Nagyobb teljesítmény, kisebb fogyasztás.

Fényerőszabályozás - Dimmelhető izzók

Fényerőszabályozás - Dimmelhető izzók

Mit jelent, ha egy lámpa dimmelhető?

Manapság hódítanak a LED lámpák, LED fényforrások.
A korábban használt – hagyományos izzókat bármilyen típusú fényerőszabályozóval és kapcsolóval szabályozhattuk. A LED viszont speciális áramkört igényel. Egy külön tápegységre van szükség, hogy a szabályozás megoldható legyen.
A Csúcs-Vill Webáruházban külön kategóriába soroltuk azokat a dimmelhető/szabályozható izzókat, amelyek már az új technológiával készültek, tehát alkalmasak a fényerőszabályozásra.

Hol használható a fényerőszabályozó/dimmelhető lámpa?

Amikor egy tér világítását tervezzük, alaposan végig kell gondolni, hogy az adott helyiség milyen célt szolgál majd. Munkaterület lesz, vagy nappali, netán tároló helyiség? Ehhez képest kell kiválasztani azokat a lámpákat, lámpatípusokat, fényforrásokat, amelyeket elhelyezünk, beépíttetünk. Ha egy helyiséget más-más célokra is szeretnénk felhasználni, ahol esetenként kevés fényre, alkalmanként pedig erős fényerőre lesz szükség, ebben az esetben érdemes fényerőszabályozóval ellátni a rendszert.

Egy munkahely, iroda, vagy vendéglátóipari egységnél szabvány is jelzi a világítás szabályozhatóságát. Emellett pedig a különböző hangulat eléréséhez rendkívül hatékony eszköznek bizonyul, és bevált már számos ismert közegben.

Az otthonokban is praktikus megoldás lehet egy fényerőszabályozó elhelyezése, hiszen a nappaliban más-más fényviszonyok szükségesek egy családi társasjáték partyhoz, és megint más hangulatfény kell a tévézéshez, vagy egy meghitt beszélgetéshez. A hálószobában is javasolt a különböző fényerő, ehhez pedig a szabályozó.

Nem mellékes megjegyeznünk, az energiafelhasználás mérséklését sem, hiszen a dimmelés során elkerülhető a túlzott fogyasztás. Webáruházunkban már a népszerű LED izzókat is megtalálja, amelyek alkalmasak erre a feladatra. Népszerűségüket növelik a 

különböző stílusok megjelenése is. A vintage dekor lámpákkal igazi retro hangulatot érhetünk el.

A pihenést, a meghitt fényeket, a funkcionális módosítható világítás manapság már nem luxus, a szükséges én-idő, regenerálódás, feltöltődés szempontjából viszont elengedhetetlen.

 

Tervezés

Tervezés

Partnereink ötleteinek megvalósítását az ötlettől, a tervezésen keresztül, egészen a gyártásig támogatjuk!

Ötleteinek megvalósítását tervezési szolgáltatásainkkal is támogatjuk:

 

Elektromos berendezések szerelése

Elektromos berendezések szerelése

A Csúcs-Vill Kft 2007-ben alakult. A vállalkozás villamos ipari szolgáltatásokat végez.

Partnereink - főként ipari létesítmények, közintézmények. Cégünk igyekszik minél

komplexebben kielégíteni a megbízóink igényeit, így a 

munkák tervezését is magas színvonalon, szakértő mérnöki támogatással végezzük.
 
Villámvédelem

Villámvédelem

A villámvédelem ellenőrzését és időközi felülvizsgálatát jogszabályok írják elő, amelyek azt is meghatározzák, hogy milyen képesítésű személy végezheti el a vizsgálatokat.

 

Érintésvédelem

Érintésvédelem

Az érintésvédelmi műszaki-biztonsági követelményeit európai szabványok rögzítik.

Kérd árajánlatunkat vagy vedd fel velünk a kapcsolatot! 

További információ és időpont egyeztetés : +36-70-946-8411


 

Ipari és lakossági villanyszerelés

Ipari és lakossági villanyszerelés

 

Cégünk vállal lakossági és ipari villanyszerelést  több évtizedes tapasztalattal , elsősorban Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok megyékben. Az ipari villamossági szerelésben több évtizedes tapasztalatra tettünk szert.   
Egy új üzlethelyiség vagy családi ház villamos hálózatának a kiépítése, kialakítása komoly feladat.

Egy meglévő villamos berendezés , vagy hálózat folyamatos karbantartást igényel. A biztonságos és hatékony, energiatakarékos működéshez szükséges a megfelelő izzók és lámpák kiválasztása, emellett pedig a vezetékkötegek ellenőrzése is elengedhetetlen. Elosztó táblák és a villanyórák kötési pontjait szintén figyelembe kell venni.  A Csúcs- Vill Kft megfelelő szakértelemmel, és felszereltséggel rendelkezik, bízza ránk a villamos ügyeit!

 

Kanlux - Mowion Logi

Kanlux - Mowion Logi

 

A Kanlux termékcsaládja A MOWION Logi .
Termékei elérhető mindazoknak, akik a gazdaságosságot  és a kiváló műszaki megoldásokat keresik. Emellett világszerte bizonyított az esztétikus megjelenés, a forma és színvilág, a könnyű, felhasználóbarát kivitelezés, valamint a kedvező  ár- érték arány!