Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Sínrendszeres lámpamegoldások

Sínrendszeres lámpamegoldások
A belső terek kialakításánál számos szempontot kell figyelembe venni. Ezek közül az egyik legfontosabb a világítás megtervezése.
Igen ám, de a lámpák elhelyezéséhez a falak vésése, fúrása faragása elengedhetetlen. Vagy mégsem?  A sínrendszeres lámpák sok feladattól megkímélnek bennünket, emellett pedig számos előnyével és praktikus megoldásaival megkönnyítik a dolgunkat.

 

És mi van akkor, ha a helyiséget három év múlva átrendeznéd?
Ha nem végleges a világítótestek elhelyezése, és az átrendezéskor, megúsznád az építése és szerelési plusz munkát, akkor számodra a sínrendszeres lámpatest lehet a megoldás.

Könnyen és gyorsan variálható. Elsősorban munkahelyi környezetben vagy üzletek berendezéséhez előnyös, ahol több átrendezésre és módosításokra lehet számítani.

Tehát egyszerűen variálható, bővíthető. Kedvelt felhasználási területe még a kiállítóterek, eladóterek, de azok is szívesen választják ezt a megoldást, akik szeretik – akár évente – megújítani a lakóteret.

Akkor is ajánlott ezt a módszert választani, ha nem tudjuk a választott ingatlan teljes elektromos rendszerét felújítani, ilyenkor a meglévő kiállásokat kihasználva komolyabb falbontási munkák nélkül megoldható a lámpák kívánt helyre való elhelyezése.

Hogy működik?

A sín belsejében egy szigetelt réz vezeték vezeti az áramot. Egy-egy sín részlet akár több méteres hosszt is elérhet. Tetszőlegesen forgatható, elosztható.

A sínrendszerhez egy mozdulattal csatlakoztatható a kiválasztott lámpa. Legyen az függeszték, forgatható lámpa, vagy olvasó lámpa.

Egy és három fázisú sínes rendszer

Fontos tudni, hogy a sínhez hány áramkör csatlakozik, vagyis hány fázis van a sínekben. Annyi fázist számolunk, ahány áramkört szeretnénk kapcsolni.

Egy áramkörös síneken elhelyezett lámpa egyszerre kapcsolható fel és le. A több fázisú sínnél lehetőség van 2 és 3 áramkört is külön kapcsolni. Ebben az esetben a sínhez több villanykapcsoló tartozik.
A három fázisú sínnél olyan megoldást is elérhetünk, hogy a mennyezet egyetlen pontján betáplálva egy teljes helyiséget végig vezethetünk. Például az egyik kapcsolóval a fali spot lámpát kapcsoljuk, a másikkal az asztal fölé függesztett lámpacsoportot, a harmadikkal pedig egy olvasólámpát vezérelhetünk.

 

 

Fontos tudni, hogy a különböző gyártmányú sínrendszerek ritkán kompatibilisek egymással. A Rendl Light sínrendszereihez tartozó elemek (sínek, vezérlők, lámpák)  jellemzően együtt működnek megfelelően.