Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Tiffany lámpák

A Tiffany lámpák titka  

 

Louis Comfort Tiffany nevéhez fűződik mindez, aki 1848-ban New Yorkban született. Ő volt az az ékszer kiskereskedő, aki megalapította a  Tiffany & Co céget. 
Tiffanyt megihlették az ólomüveg ablakok, ezek után két fontos újítást fejlesztett ki, a favril üveg- és a rézfólia technikát. Létrehozott egy vékony rugalmas fóliát, amely diszkréten összekapcsolta az üvegdarabokat.
Tiffany mindkét módszert alkalmazta, amikor elkészítette legfontosabb tervét: a Tiffany lámpát .

Egy tipikus Tiffany lámpa bronz állványból és apró figyelmességgel és részletességgel elkészített lámpaernyőből állt. Minden lámpaernyőben ott volt a természet iránti érdeklődés, a bonyolult minták között a növény- és állatvilág rejtőzött. Hihetetlenül inspirálta a százszorszép és a szitakötők. Ezek voltak talán a legfontosabb múzsái lámpái tervezésekor.

A népszerű Tiffany tárgyak alapjai a fához hasonlítanak, amelyet körül vesznek a gyökerek, majd a lombozat. A lámpaernyő virágszirmokra és pillangószárnyakra emlékeztetnek.

1913-ra olyannyira kimentek a divatból, hogy még a gyártást is leállították. Majd az 1950-es években visszatért és ma is tündököl, mintha mi sem történt volna."
A titok

A Tiffany lámpák a nappali fénynél káprázatos látványt nyújtanak, az éjjeli fénynél pedig meghitt, semmivel sem összetéveszthető hangulatot árasztanak.

Rendezés: