Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Az ArtDeco első 100 éve

Az ArtDeco első 100 éve

Art Deco – Az elegancia és a formák szerelmeseinek 
Mesés elegancia és modern stílus egyenesen az 1920-as évekből!

A világítás minden belső tér kulcseleme. Megteremti a hangulatot, így kiválasztását nem lehet a véletlenre bízni. Az egyik legvonzóbb stílus, mely a lámpatervezést ihlette, az Art Deco. Az Art Deco luxus hatású, sokszínű világításai eredeti, néha futurisztikus, néha klasszikus formákkal készülnek. 

Az Art Deco világítást gyakran írják le úgy, melyben a szépség könnyedén találkozik a magas fokú funkcionalitással, és ahol a klasszikus jelleg a modernséggel párosul. Ennek eredményeképp az Art Deco lámpák időtlen megoldások, amelyek még az iparművészet legigényesebb szerelmeseit is örömmel töltik el. Nem csoda, hogy az otthonokon kívül a mai napig díszítik színházak, paloták és a legjobb szállodák szobáit egyaránt. 

A Candellux CORDEL SCONE Art Deco stílusú falilámpája könnyed eleganciájával, az sárgaréz és a fehér színek örök párosával bármilyen stílusú igényesebben berendezett térben kiválóan mutat!

Az Art Deco stílus az 1920-as és 1930-as években kezdett igen népszerűvé válni. A 20-as évek elbűvölő, optimista időszak volt, és ez a stílus nyugaton nem csak a gazdagokra volt jellemző, mivel a tömegtermelésnek köszönhetően egyre többen megtapasztalhatták a Deco stílust.   
Az igazán előkelő helyekről azonban ma sem hiányozhat egy szemkápráztató csillár, így választékunkban egyaránt találni gyönyörű Art Deco csillárokat is. 

Az Art Deco olyan egyedülálló belső dekoráció, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. A Candellux Art Deco termékei a legjobb minőségű anyagokb ól készülnek, ami garantálja gyönyörű megjelenésüket és tartósságukat is. Az Art Deco lámpák nemcsak szokatlan formákkal, hanem vonzó színekkel is büszkélkedhetnek. Domináns színeik között találjuk a feketét, fehéret, sárgarezet, az aranyat, vagy ezüstöt is. Ezek olyan klasszikus, elegáns árnyalatok, amelyek kifinomult karaktert adnak a belső térnek.
Az Art Deco stílus jelenleg újjáéledőben van - a Deco lámpatestek már nemcsak nyugaton, hanem világszerte megtalálhatóak otthonokban és szállodákban. Könnyen értető a felkapottság, hiszen az Art Deco a modern és hagyományos belső terekbe egyaránt illik.  

A JUPITER ArtDeco SAO függesztéke egy áttetsző légies darab.

Nem kell lakberendezési szakértőnek lennünk ahhoz, hogy egyértelmű legyen: az Art Deco világítás segít stílusos megjelenést vinni otthonába, szállodájába. Az Art Deco egy olyan művészeti, dizájn és építészeti stílus, amely az első világháború előtti Franciaországból ered, de a mai napig kedvelt az egész világon. A háború alatt a művészetben, a formatervezésben, az anyagokban és a stílusban tapasztalható megszorítások elleni reakciót tekintve az Art Deco a merész geometriai formákat, a színek élénk használatát, az anyagok innovatív felhasználását, valamint a modern és konceptuális formatervezést választotta.

A Candellux Clara asztali lámpája kiválóan ötvözi a finom szövetet és az elegáns geometriai formákkal játszó talapzatot, így az asztal kiemelet díszévé válik!

Az Art Deco mára sokféle stílussá nőtte ki magát, melyben egyaránt találunk lámpákat a nagyon díszesektől a visszafogottabbakig, így könnyű kitalálnunk, melyik illik a személyiségünkhöz

Ne feledjük azonban azt sem, hogy nem kell teljesen Art Deco stílusúvá varázsolni otthonunkat!
Bátran beépíthetünk Art Deco darabokat a már meglévő designba, hiszen ez a stílus bármilyen elegánsabb térben megtalálja a helyét!