Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Fényerőszabályozás - Dimmelhető izzók

Fényerőszabályozás - Dimmelhető izzók

Mit jelent, ha egy lámpa dimmelhető?

Manapság hódítanak a LED lámpák, LED fényforrások.
A korábban használt – hagyományos izzókat bármilyen típusú fényerőszabályozóval és kapcsolóval szabályozhattuk. A LED viszont speciális áramkört igényel. Egy külön tápegységre van szükség, hogy a szabályozás megoldható legyen.
A Csúcs-Vill Webáruházban külön kategóriába soroltuk azokat a dimmelhető/szabályozható izzókat, amelyek már az új technológiával készültek, tehát alkalmasak a fényerőszabályozásra.

Hol használható a fényerőszabályozó/dimmelhető lámpa?

Amikor egy tér világítását tervezzük, alaposan végig kell gondolni, hogy az adott helyiség milyen célt szolgál majd. Munkaterület lesz, vagy nappali, netán tároló helyiség? Ehhez képest kell kiválasztani azokat a lámpákat, lámpatípusokat, fényforrásokat, amelyeket elhelyezünk, beépíttetünk. Ha egy helyiséget más-más célokra is szeretnénk felhasználni, ahol esetenként kevés fényre, alkalmanként pedig erős fényerőre lesz szükség, ebben az esetben érdemes fényerőszabályozóval ellátni a rendszert.

Egy munkahely, iroda, vagy vendéglátóipari egységnél szabvány is jelzi a világítás szabályozhatóságát. Emellett pedig a különböző hangulat eléréséhez rendkívül hatékony eszköznek bizonyul, és bevált már számos ismert közegben.

Az otthonokban is praktikus megoldás lehet egy fényerőszabályozó elhelyezése, hiszen a nappaliban más-más fényviszonyok szükségesek egy családi társasjáték partyhoz, és megint más hangulatfény kell a tévézéshez, vagy egy meghitt beszélgetéshez. A hálószobában is javasolt a különböző fényerő, ehhez pedig a szabályozó.

Nem mellékes megjegyeznünk, az energiafelhasználás mérséklését sem, hiszen a dimmelés során elkerülhető a túlzott fogyasztás. Webáruházunkban már a népszerű LED izzókat is megtalálja, amelyek alkalmasak erre a feladatra. Népszerűségüket növelik a 

különböző stílusok megjelenése is. A vintage dekor lámpákkal igazi retro hangulatot érhetünk el.

A pihenést, a meghitt fényeket, a funkcionális módosítható világítás manapság már nem luxus, a szükséges én-idő, regenerálódás, feltöltődés szempontjából viszont elengedhetetlen.