Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Szolgáltatásaink régi

 

Szolgáltatásaink

A Csúcs-Vill Kft 2007-ben alakult. A vállalkozás villamos ipari és lakossági szolgáltatásokat végez. Partnereink - főként ipari létesítmények, közintézmények, de lakossági megbízásokat is végzünk. Cégünk igyekszik minél komplexebben kielégíteni a megbízóink igényeit, így a munkák tervezését is magas színvonalon, szakértő mérnöki támogatással végezzük.

A vállalkozás eszközparkja, műszaki, technikai felszereltsége lehetővé teszi, hogy speciális és összetett feladatokat is elvégezzünk. A folyamatos szakmai felkészültség, a sok éves tapasztalat elengedhetetlen feltétele a felelősségteljes munkavégzésnek. Cégünk fontosnak tartja a szakmai fejlődést, az új technológiák és ipari eljárások, szabványok elsajátítását is.

A több évtizedes piaci jelenlét és az ügyfélcentrikus, rugalmas hozzáállás segít abban, hogy a megbízóinkkal kiváló kapcsolatot ápoljunk. Büszkék vagyunk arra, hogy a legtöbb partnerünk évek óta állandó, visszatérő munkákkal látja el vállalkozásunkat.
Fejlődésünk folyamatos, hiszen az ipari villanyszerelés állandó szakmai kihívások elé állít bennünket, amely során elvárható a legmagasabb szakmai felkészültség és magas szintű szervezőkészség.

 

 

Érintésvédelem

Érintésvédelem, vagy áramütés elleni védelem, esetleg hibvédelem - ezek a kifejezések azokat a műszaki intézkedéseket jelenti, amelyek a feszültség alatt nem álló, de egy esetleges meghibásodás következtében a földhöz képest veszélyes mértékű feszültség alá kerülő részek érintésekor megakadályozzák az áramütést.

Az érintésvédelmi műszaki-biztonsági követelményeit európai szabványok rögzítik. A kisfeszültségű berendezések áramütés elleni védelmét az MSZ HD 60364-4-41 szabvány tartalmazza.
A nagyfeszültségű berendezések érintésvédelmi követelményeit az MSZ EN 50522 jelű szabvány foglalja össze.
Ezeken kívül rengeteg kiegészítő szabvány , szabványsorozat van érvényben 2011 óta.
A vizsgálatokat csak az “Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló” képesítéssel rendelkező személy végezheti. Cégünk rendelkezik az előírt képesítéssel.

Magyarországon az ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi, közlekedési és kulturális létesítmények üzemeltetői, akik kevés kivétellel gazdasági társaságok, vállalatok vagy más jogi személyek, anyagi és büntetőjogi felelőssége is fenn áll az életveszélyt okozó hibák elhárításánál. Ennek elkerülése érdekében az érintésvédelmi felülvizsgálatok végzését bízza a megfelelő szakképzettséggel és gyakorlattal rendelkező munkatársainkra. A szabályoknak megfelelő időközönként elvégezzük a vizsgálatokat, ezekről az ellenőrzésekről jegyzőkönyvet állítunk ki.

Elektromos berendezések tervezése

Partnereink ötleteinek megvalósítását az a tervezésen keresztül, egészen a gyártásig támogatjuk!

Tervezési szolgáltatások:

- elő-tervek és tervezői költségvetések készítése
- kiviteli tervdokumentációk készítése
- megvalósulási tervdokumentációk készítése

Vállaljuk:

- kisfeszültségű elosztók és automatizálási vezérlőszekrények tervezését
- új épületek teljes villamos rendszereinek tervezését
- energia elosztó és vezérlő szekrények tervezését
- mérő-adatgyűjtő és energiamenedzsment rendszerek tervezését
- 22 kV / 0,4kV-os transzformátor rendszerek tervezését
- 22 kV-os és 0,4 kV-os földkábeles nyomvonalak tervezését

Tapasztalt tervezőnk az Önök rendelkezésére áll, legyen szó akár nyomvonalas kábeltervek, akár a kiselosztók vagy az ipari vezérlő szekrények kiviteli terveinek elkészítéséről.

A megrendelői igények kielégítése az ipari és folyamatautomatizálás területein túl az épület vezérlések és automatikák, SCADA megjelenítések, valamint az E.ON áramszolgáltatói hálózatra becsatlakozó fogyasztásmérő helyek és elosztók tervezése, akár direkt akár indirekt áramváltós mérési tervekről legyen szó.

 

Nagyteljesítményű elektromos berendezések szerelése

Fő profilunk az erősáramú elosztó berendezések és vezérlőszekrények gyártása 4000A-ig, mind beltérre, mind kültérre.
Villamos berendezés szerelő egységünk az erősáramú kapcsoló szekrényeket a villamosmérnöki tervdokumentáció alapján elkészíti, összeszereli és igény esetén a helyszínen üzembe is helyezi.
Megfelelő szakirányú képesítéssel és sok éves tapasztalattal rendelkezünk, felszereltségünk, eszköz- és gépparkunk lehetővé teszi, hogy pl. csarnokok, műhelyek, ipari létesítmények, irodák AC/DC elosztó- és vezérlőszekrényeit, felvonulási szekrények (beépített almérős vagy aggregátor csatlakozós betáplálás) gyártását is elvégezzük.
A több évtizedes piaci jelenlét és az ügyfélcentrikus, rugalmas hozzáállás segít abban, hogy a megbízóinkkal kiváló kapcsolatot ápoljunk. Büszkék vagyunk arra, hogy a legtöbb partnerünk évek óta állandó, visszatérő munkákkal látja el vállalkozásunkat.
Szerelési munkánk során kizárólag minőségi,a legismertebb, megbízható gyártók termékeit használjuk. Úgy mint Legrand, Schneider Electric, Eaton, Schrach Technik.

Ajánlat adásunk díjmentes és minden kötelezettségtől mentes, csak egy egyvonalas rajzra van szükségünk. Az ajánlatunk teljeskörűen tartalmazza az elosztóban szükséges segédanyagokat, kábelbevezetőket, sorkapcsokat és a beüzemeléshez szükséges készülékeket.

Nálunk a kisebb falba szerelhető elosztók ugyanolyan fontosak, mint a több mezős nagy elosztósorok. Mindig az ügyfél igényeit és a könnyű beüzemelést tartjuk szem előtt az elosztók mérete és kialakítása során.
Ha több párhuzamos kábelre van szükség, a csatlakozásokat is megtervezzük, anélkül, hogy extra költségeket számítanánk fel.
Az ajánlatunk minden esetben tartalmazza a szállítási díjat a megadott helyszínre, és ha szükséges, akkor daruval történő emelést is vállalunk.
Csak megbízható és minőségi gyártók termékeit használjuk, mint például a Legrand, Schneider Electric, Eaton, Schrack, de igény esetén más gyártókkal is dolgozunk (Hager, Siemens, Rittal).
Beépített alkatrészek csak a tervező vagy megrendelő által meghatározott vagy jóváhagyottak lehetnek. Mindig igényes munkát végzünk, mert nem csak jó, de szép kivitelezés is fontos szempont a számunkra.
Minden munkánkra garanciát vállalunk, és a szükséges dokumentumokat is mellékeljük az elosztókkal.
Profi eszközparkkal rendelkezünk, hogy kielégítsük minden igényt, legyen szó sín hajlításról, kábelezésről, kábelbevezetésről vagy feliratozásról.
Telepítést és beüzemelést is vállalunk az elosztó szekrények esetében, ha szükséges. Számos visszatérő partnerünk van, akik elégedettek az árainkkal és a munkánk minőségével. Nem csak Magyarországon, hanem külföldre is gyártunk elosztó berendezéseket.

 

Villámvédelem

A villámvédelem ellenőrzését és időközi felülvizsgálatát jogszabályok írják elő, amelyek azt is meghatározzák, hogy milyen képesítésű személy végezheti el a vizsgálatokat.

A villámvédelem célja az embernek és alkotásainak védelme, a villámcsapás káros hatásai ellen. A villámvédelemmel kapcsolatosan az állam követelményeket határoz meg, amelyeket minden területen be kell tartani. A Villámvédelem létesítésével és utólagos felülvizsgálatával kapcsolatos tevékenységek ellátásához megfelelő szakismeretekre van szükség, amit a villámvédelmi felülvizsgálat végzésére jogosító bizonyítvány igazol.

A villámvédelem szükséges fokozatának meghatározása az épület besorolásán alapul, mert ez fejezi ki a villámcsapás által okozott veszély nagyságát. A villámvédelmi csoportok helyes megállapítása ezért döntő jelentőségű a felülvizsgálatot végző szakember munkájában, hiszen ez képezi a meglévő villámhárító bírálatának és minősítésének alapját.
A vizsgálatokat csak norma és nem norma szerinti felülvizsgálói képesítéssel rendelkező személy végezheti. Cégünk rendelkezik az előírt képesítéssel és a megfelelő szakértelemmel.

 

 

Ipari villanyszerelés

• Ipari villamos nyomvonal kiépítése
• Kábelfektetés, szerelvényezés
• Villamos elosztó berendezések tervezése, szerelése, beüzemelése
• Ipari villamossági mérések, ellenőrzések
• EBF - Elektromos berendezések felülvizsgálata, első üzembe helyezése
• Villámvédelem (norma és nem norma szerinti)
• Érintésvédelmi mérések
• Kábelhiba keresés műszerrel
• Meglévő, régi, föld alatti kábelek beazonosítása, műszeres méréssel
• Gépi útátfúrás
• Gépi kábelárok ásás

Karbantartási szerződés megkötésével - havi - negyedéves - vagy éves vállalással.


A több évtizedes piaci jelenlét és az ügyfélcentrikus, rugalmas hozzáállás segít abban ,hogy a megbízóinkkal kiváló kapcsolatot ápoljunk. Büszkék vagyunk arra, hogy a legtöbb partnerünk évek óta állandó, visszatérő munkákkal látja el vállalkozásunkat.

 

 

 

Föld alatti vezetékek, közmű térképezése, vizsgálata talajradarral

A talajradar egy roncsolásmentes és gyors geofizikai módszeren alapul. A rendszer elektromágneses hullámokat bocsát ki, egyúttal érzékeli a talajban lévő különböző rétegekről és tárgyakról visszaverődő jelet. Az eszköz a jelekből képet alkot a felszín alatti tárgyakról, elváltozásokról. A talajradar GPR rendszerkonfigurációja egy vagy több antennaelemből, egy vezérlőegységből és egy monitorból vagy külső táblagépből/PC-ből áll.

A kivitelezési munkálatok elkezdésekor gyakran találkozunk olyan problémával, hogy a megbízó vagy nem rendelkezik használható információval a területről, vagy régi, elavult közműtérképe van, ami pontatlan, hiányos.

Gyakori eset, hogy a munkálatok közben megsérül egy közművezeték, vagy kábel. Ez sokszor leálláshoz, és akár több milliós nagyságrendű károkhoz is vezethet.
Cégünk rendelkezik a legmodernebb talajradarral. A mesterséges intelligencia és a GPS jeladó valós idejű adatokat szolgáltat, amellyel megelőzhetőek a károk.

A rendszer erőssége, hogy az élővilágra és a környezetre nem jelent veszélyt.
Bármilyen föld-munkavégzést megelőzendő a talajradar, vagy talajszkenner használatával megelőzhető
• vezeték átvágás
• helyreállítási munkálatokkal járó plusz kiadások
• üzemi leállás
• időkiesés
• balesetek

Kábel, cső és nyomvonal keresés

Precíz, hatékony helymeghatározás és nyomvonal kijelölést végzünk a legújabb nyomvonalkereső gépünkkel. A legmodernebb digitális jelfeldolgozási technológia lehetővé teszi, hogy a kezelő észlelje a mélyen fektetett közművekhez kapcsolódó gyenge jeleket, és reagáljon azokra.

 

Kábelárok ásás – földmunka

JCB és Takeuchi minikotróval nagy tapasztalattal különböző földmunkákat vállalunk. A gépek szűk helyeken is alkalmasak a munkavégzésre.
Cégünk az alábbi földmunkákban tud Önnek segíteni:
- beton és aszfalburkolatok bontása,
- árok és gödör ásása,
- talaj egyengetés, talaj lazítás,
- farönk, tuskó eltávolítás,
- lyuk fúrás,
- nyomvonal építés, kábelárok ásás,
- útátfúrás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referenciák

 

Legfontosabb partnereink:

Gallicoop Zrt - Szarvas

IMERYS Tűzállóanyaggyártó Kft - Hódmezővásárhely

Pioneer HI-Bred Termelő és Szolgáltató Zrt - Szarvas

Mercedes-Benz Hovány - Budaörs

SYSTEM Service Kft - Hódmezővásárhely

Alföld Hús Zrt - Szarvas

Strand, Termálfürdő, Sportuszoda - Hódmezővásárhely

Hód-Vill Kft - Hódmezővásárhely

Fémtechnika Kft - Hódmezővásárhely

 

Elérhetőségeink:

csucsvill.web@gmail.com

Tel:3620/4542013